بررسی بازی Goat simulator 3

امیرحسین عظیم نسب امیرحسین عظیم نسب امیرحسین عظیم نسب · 1401/10/23 09:48 · خواندن 3 دقیقه

چه کسی فکرش را می‌کرد که روزی دنباله‌ای ویژه برای یکی از عجیب‌ترین بازی‌های صنعت، یعنی «شبیه ساز بز» ساخته شود؟ مهم‌تر از این قضیه، یک سازنده با استفاده از چه روش‌ها و ابزاری موفق به ساخت یکی از جذابترین، سرگرم کننده‌ترین و درعین حال، احمقانه‌ترین بازی سال می‌شود؟ در این مقاله، قرار است به بررسی Goat Simulator 3 بپردازیم و به این سوال که استودیوی Coffee Stain North چگونه به موارد فوق رسیده است پاسخ بدهیم.

اول از همه، چرا شبیه ساز بز ۳؟ چه اتفاقی رخ داده که شماره دومی برای این بازی وجود ندارد؟ خب در ابتدا باید به این نکته اشاره کنیم که Goat Simulator فرنچایزی است که تمرکز شدیدی روی طنز دارد و گاهی اوقات، سطح طنز آن از شوخی‌های درون بازی به شکست دیوار چهارم می‌رسد. از این رو، با این که دنباله نسخه اول پس از ۸ سال منتشر می‌شود، اما بی هیچ دلیل محکمی، Goat Simulator 3 نامیده شده است. البته برخی معتقد هستند که این قضیه، کنایه به اوضاع ناامید کننده تولید «دد آیلند ۲» است و برخی دیگر، به نفرین دنباله‌های شماره ۳ شرکت ولو اشاره می‌کنند.

شبیه ساز بز فاقد خط داستانی بخصوصی است، اما یکی از برجسته‌ترین ویژگی‌های این بازی، دقیقاً به همین مورد مربوط می‌شود. هر چیزی که در تصورات خود دارید و هر آنچه که فکرش را نمی‌کنید در دنیای عجیب و غریب این بازی رخ می‌دهد و همین قضیه باعث می‌شود تا لحظه‌ای، شوخی‌های خنده دار و احمقانه شبیه ساز بز ۳ هرگز تکراری نشوند. این مورد از افتتاحیه بازی که دقیقاً مثل «اسکایریم» آغاز می‌شود، تا شوخی با برج‌های «اساسینز کرید» و ایستر اگ به سبک بازی‌های شرکت ماشین گیمز ادامه پیدا می‌کند و درکنار بازی‌ها، به طنزهای سینما، تلویزیون، اینترنتی و جهانی نیز پرداخته می‌شود. به طور مثال، یکی از شوخی‌ها از شما می‌خواهد تا ناقوس یک کلیسا را دقیقا به شکل آهنگ تم فرنچایز جنگ ستارگان (Star Wars) به صدا دربیاورید و نکته جالب‌تر این است که پاداش انجام این کار، دریافت لایت سیبر (Light Saber) است!

اما ستاره اصلی شبیه ساز بز ۳، گیمپلی آن است. استودیو Coffee Stain North (یا به طور مختصر، CSN) تلاش بسیار زیادی کرده تا در عین حفظ سادگی مکانیک‌های اصلی بازی، یک گیمپلی متنوع و جذاب ارائه دهد و برای رسیدن به این موضوع، دست به چندین اقدام متفاوت زده است. در درجه اول، از آن جایی که با یک بازی جهان باز (Open World) طرف هستیم، CSN برای سرگرم نگه داشتن بازیکنان، آن را با فعالیت‌های مختلف پر کرده است. نقشه این عنوان در قیاس با نسخه قبلی بزرگتر شده و اکنون شامل رمز و رازهای بیشتر، ماموریت‌های فراوان و فعالیت‌های کاملاً جدید می‌شود. اولین تغییر نیز مربوط به بخش چند نفره بازی می‌شود که هم دارای ابعاد مثبت و هم منفی است. ابتدا به نکات مثبت آن اشاره کنیم. ضمن این که درکنار قابلیت اسپلیت اسکرین (تقسیم صفحه به اندازه تعداد بازیکنان) می‌توان این اثر را به صورت چند نفره آنلاین نیز تجربه کرد، بازیکنان قادر هستند تا در کنار ۳ نفر از دوستان خود، یک تیم چهارنفره تشکیل داده و به ایجاد هرج و مرج در این عنوان بپردازند.

البته که این هرج و مرج به انجام ماموریت‌های عادی یا گردش در جهان بازی منتهی نمی‌شود و فعالیت‌هایی کاملاً اختصاصی نیز طراحی شده تا بتوانید بیشتر سرگرم شوید. به طور مثال، درکنار دوستان خود می‌توانید به تجربه بخش‌هایی مثل فوتبال، گلف، پادشاه تپه (King of the Hill) بپردازید که هر یک به نوعی دارای جذابیت خود هستند. اما یکی از ضعف‌های بازی در این قسمت خود را نمایان می‌کند. درحالی که سازنده برای این اثر، بخش چند نفره محلی و آنلاین طراحی کرده، اما هیچ قابلیتی برای تجربه بازی با دوستان روی سایر پلتفرم‌ها به طور همزمان، یا حتی قابلیت جستجو برای بازیکن جدید وجود ندارد و بخش چند نفره را فقط با افرادی که دعوت می‌کنید می‌توانید تجربه کنید.

خلاصه بگم که …

Goat Simulator 3 یک بازی ویدیویی خالص است؛ از آن تجربه‌هایی که شما را درگیر مکانیک‌های پیچیده، داستان خاص یا شخصیت‌های به یاد ماندنی نمی‌کند و از همان ابتدا، کنترل هرج و مرج را به دستتان می‌سپارد.

نظرتون رو راجب به این بازی در نظرات به ما بگویید.